Ezagutu Getariako gastronomia bikaina

Getaria, paisaia ikusgarriengatik eta bere historia aberatsagatik ez ezik, eskaintza gastronomiko bikainagatik ere ezaguna da. Kantauri itsasoaren eta mendien artean kokatuta, tradizioa eta modernitatea uztartzen dituen sukaldaritza esperientzia paregabea eskaintzen die Getariak bisitariei.

Arrainaren paradisua

Getariako gastronomiaren ezaugarri nagusiak freskotasuna eta kalitatea dira. Itsasoko produktuak dira bertako sukaldaritzaren benetako protagonistak. Hemen munduko arrain-parrilladarik onenetako batzuk dastatu ahal izango dituzu, erreboilo famatutik hasi eta bisigu gozora arte, iparraldeko hegaluze gozotik pasatuz, arraina parrillan prestatzen da maisuki, bere zapore naturalak nabarmenduz.

Txakolina; Getariako erregina

Ezin da Getariako gastronomiaz hitz egin txakolina aipatu gabe, Getariako Txakolina Jatorri Deitura duen bertako ardo zuria. Ardo arin eta apar samarra da arrain- eta itsaski-plateretarako akonpainamendu ezin hobea. Ez ezazu galdu bertako upategietara bisita bat, non elaborazio prozesua ezagutu ahal izango duzun eta, jakina, ardo bikain hau dastatu.

Itsasotik haratago: Eskualdeko plater tipikoak

Arraina eta itsaskia Getariako sukaldaritzako erregeak diren arren, Getariako eskaintza gastronomikoa ez da hor gelditzen. Euskal sukaldaritza bere pintxoengatik, bertako tabernetan goza ditzakezun gozamen txikiengatik, marmitakoa (atun gisatua eta patatak) eta lurreko produktuekin egindako postreengatik da ezaguna.

Ekitaldi gastronomikoak: zaporeen ospakizuna

Urtean zehar, Getariak hainbat ekitaldi gastronomiko egiten ditu, lokalak eta bisitariak erakartzeko. Nabarmentzekoak dira Txakolinaren Jaia urtarrilean, San Anton jaietan, eta Antxua eguna maiatzean. Bertan, eskualdeko sukaldaritza-kulturan murgildu eta bertako produkturik onenak dastatu ahal izango dituzu.